Over ons

Waarom Vivas Medica?
Van toen tot nu

Sinds de oprichting in 2007 is Vivas Medica uitgegroeid tot totaalleverancier voor zorg- en verpleeginstellingen, ziekenhuizen en thuiszorgorganisaties in Nederland'. De naam Vivas is afkomstig uit de Romeinse taal en betekent zoveel als: ‘leven of gezondheid’. Opererend vanuit Voerendaal, een plaatsje in het uiterste zuiden tussen de vroegere Romeinse nederzettingen Heerlen en Maastricht, vonden wij de naam Vivas wel toepasselijk.

Wij zijn een pionier in zorgland, ontstaan vanuit de wensen van de markt. Ons bedrijfsconcept wordt daarop steeds aangepast en is altijd in beweging. Die filosofie heeft ons gebracht tot waar we nu zijn: ‘Totaalleverancier voor zorgend Nederland’. Behalve Vivas Medica zijn er ook instellingen met een dergelijke pioniersgeest. Samen konden wij ons concept verfijnen, verder ontwikkelen en een stevige groei realiseren.

In 2010 kreeg de Nederlandse inkoopcoöperatie Intrakoop belangstelling voor ons bedrijf. De samenwerking had tot doel een kostenbesparing voor de zorg te realiseren. Deze samenwerking is uitgebouwd en betekent een verdere kostenbesparing voor de leden.

In 2011 betrokken wij een nieuw pand en vanaf dat moment kwam het bedrijf in een stroomversnelling. Door de groei zijn we overgeschakeld naar een volledig geautomatiseerd ERP-systeem voor een optimale service aan onze klanten. 

Vivas Medica kent een platte organisatiestructuur, met korte communicatielijnen. Wij zijn er best trots op dat de telefoon niet meer dan drie keer overgaat voordat u een van onze medewerkers aan de lijn krijgt. En die medewerkers zijn onderdeel van een klein team waardoor er snel geschakeld kan worden. 

Ons bedrijf onderscheidt zich door het ruimte assortiment, concurrerende prijzen, korte communicatielijnen, en het leveren van maatwerk. Tal van collega-instellingen zien de voordelen van ons concept en blijven ons volgen.

In januari 2020 valt de eerste keer het woord Corona en in februari zijn de eerste besmettingen. Zorgorganisaties worden hard geraakt door maatregelen en besmettingen. Wij hebben met man en macht gewerkt om onze klanten te voorzien in beschermende producten zodat zorgprofessionals veilig konden werken. In deze Corona periode is weer zichtbaar geworden hoe cruciaal een betrouwbare leverancier is. 

Zorg is onze uitdaging!